BIODA USZLACHETNIENIE POMIOTU KURZEGO

BIODA USZLACHETNIENIE POMIOTU KURZEGO

Biologiczny preparat do uszlachetniania pomiotu.  Preparat ten został skomponowany z odpowiednich szczepów bakterii, wyizolowanych ze środowiska naturalnego. Preparat stosujemy bezpośrednio na ściółkę w kurniku. Mikroorganizmy wprowadzone do masy organicznej prowadzą do jej mineralizacji. Rozkład masy organicznej przy użyciu Biody zapobiega rozwijaniu się grzybów oraz zakwaszaniu gleby. Uszlachetniony nawóz jest bogaty w liczne, lepiej przyswajalne przez rośliny składniki odżywcze. Bioda w wysoce efektywny sposób eliminuje szkodliwe i uciążliwe odory z otoczenia, czyniąc środowisko przyjazne dla zwierząt i ludzi. Odory są eliminowane dzięki obecności bakterii nitryfikacyjnych. Preparat jest bezpieczny dla ludzi i zwierząt można więc stosować przy zasiedlonych oborach, chlewniach, kurnikach.

 

KORZYŚCI ZE STOSOWANIA PREPARATU BIODA:

- przyspiesza mineralizacje materii organicznej
- eliminuje, nieprzyjemne dla otoczenia odory, przede wszystkim amoniaku
- zmniejsza objętość ściółki wraz z odchodami
- eliminuje szkodliwe bakterie z rodzaju Salmonella i grzyby z rodzaju Aspergillus

 

SPOSÓB UŻYCIA:

- preparat stosuje się bezpośrednio na ściółkę lub na pryzmę obornika
- na każdy 1 m przestrzenny ściółki lub składowanego obornika należy wlać 100 ml żywych kultur bakterii, najlepiej rozcieńczonych w wodzie w stosunku 1:5

 

OPAKOWANIE:

Kanister zawiera: 1l, 5l, 10l, 20l, lub 30 litrów preparatu. Opakowanie można oddać do recyklingu.              

 

BHP

Przystępując do pracy z preparatem wskazane jest stosowanie odzieży ochronnej, maseczki na twarz oraz okulary ochronne.

Po zakończonej pracy z preparatem dobrze umyć ręce, twarz oraz okolice ciała ,które mogły mieć kontakt z preparatem.

Preparat zachowuje swoje właściwości przez okres 12 miesięcy pod warunkiem przechowywania w temp. +8 °C do +25 °C

Czy wiesz, że?

BIODA jest jednym z nielicznych w Polsce producentów preparatów zawierających kombinacje żywych kultur bakterii służących rozkładowi wszelkiej materii organicznej powstającej w produkcji zwierzęcej, roślinnej czy w gospodarstwie domowym.

© 2015 BIODA. All Rights Reserved. Designed By Intercel

Search